За Маги Ангелова

testnew1

Магдалена Ангелова

Клиничен психолог и основател на ЕМПАТИЯ – Център за психологично консултиране и обучение 

Магдалена Ангелова e квалифициран клиничен психолог с психоаналитична перспектива. Опознавайки човешката опитност и нужда, тя избира да комбинира в своята работа класическата психология със знанието за източните методи и практики. За нея е ценно духовното и психично пробуждане, за да се активира духовната мъдрост и личностно израстване. Тя създава активна подпомагаща връзка със своите клиенти и изгражда модел за автотерапия и самоусъвършенстване. В своята работа цели да извади хората от илюзорната им зоната на комфорт, за да провокира осъзнаване и действия, с които хората да преодолеят страховете си. Нейната терапия е като магия, защото работата с психичното се  обогатява с лечение чрез тибетските купи, шамански ритуали , ангелска терапия и др. Стъпвайки на метода „Мама терапия“ на детския психиатър Борис Зиновиевич Драпкин за лечение на детската душа, тя надгражда неговите терапевтични блокове с нови три, базирани на нейните наблюдения и практика с деца и техните родители. Създава модел за изследване на „Жизненоважните принципи в любовта“, който помага на двойките да подобрят разбирането, връзката и помощта един към друг. Разработва свой метод и различна гледна точка, наречен „ Здравословна раздяла“  и, с който учи партньорите как да излизат от своите връзки с почит и уважение, изчиствайки гнева, болката и обидата, които са си причинили. Магдалена Ангелова е водещ лектор на семинари за преодоляване на личните кризи, любовта към себе си и реализиране на личния потенциал.

Самата тя казва, че училището на живота е безценен дар, въпреки че понякога преминаването през него е болезнено, но винаги има начин за промяна и път към щастието. Силата е в нас и първо от там трябва да започнем, като я осъзнаем, използваме, като променим част от мисленето си и лекуваме душата.

В професионален план Магдалена работи чрез индивидуална и групова терапия  и някои от темите, с които работи са :

 • разрешаване на трудности и конфликти в партньорската двойката
 • кризи във възпитанието на децата и знание за мъдрото родителство
 • значението на пренаталната психология и мъдростта на ембриона
 • осъзнаване и преодоляване на личните кризи и активиране на личната сила
 • осъзнаване на личните таланти и моята мисия
 • лечебни констелации и работа със сянката
 • развиване на емоционалната интелигентност и освобождаване от болката, страха и несигурността.

Магдалена Ангелова води международни семинари в областта на личностното развитие, психология на мъжа и жената, заедност и раздяла на двойката, емоционална интелигентност и креативност, справяне с тревожни  състояния и освобождаване на блокираната болка и гняв, мъдрото родителство и майчина хипноза, безусловна любов и духовното пробуждане .

Участва като лектор във втория национален конгрес по клинична  психология  и в годишната национална  конференция на тема : Наука, образование, родителство и технологии – проект на фондация „Дигиталните деца“ през 2016г

Организира духовни пътешествия на различни екзотични места съчетани с психологични тренинги за себепознание и самоосъществяване.

 

Магдалена Ангелова създава своя екип от специалисти и основава център „Емпатия“ за психологично консултиране и обучение и участва в проекти с благотворителна дейност. Някои от постиженията ѝ в тази насока включват съвместен проект с АПОЗ (Асоциация на пациентите с онкологични заболявания) и Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката „HPV Guard”, където подпомага пациентите с онкологични заболявания с цел подкрепа и възстановяване. В процеса на своята работа и изследване основен фокус на мисията й е психичната превенция и духовна мъдрост . През 2016 г. реализира Европейски тур под мотото „Силата е в нас“, целта на който беше среща и семинари за психична превенция и подкрепа на българите, живеещи в чужбина.

 

Квалификации

 

Част от дипломите, които спомагат за успеха на Магдалена Ангелова като психолог, са:

 • Бакалавърска степен по Психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски”
 • Магистратура по Kлинична психология и психоаналитична перспектива от Нов Български университет
 • Обучение за НЛП мастър практик (neuro-linguistic programming)
 • Курс за „Работа във фокусирана към решения кратка терапия”
 • Обучение по „Семейни-фамилни констелации“
 • Курс по Шаманско лечение

Образование:
2009 г. – Сертифициран курс по НЛП – Мастър Практик
2007 г. – Курс за „Работа във фокусирана към решения кратка терапия” Център „ПИК”, Д-р Боян Страхилов
2006 г. – Магистратура по ”Клинична психология и психоаналитична перспектива” Нов български университет, гр.София
2004 г. – Софийски университет „Св. Климент Охридски”,специалност „Психология”-бакалавър
2001 г. – Курс по психоаналитична теория и практика на детското развитие” ПС „Ден”

Стаж:
01.12.2003 – настоящем – Терапевтиране на деца и възрастни. Частен педиатричен кабинет-гр.София На хонорар
2006 г. – 2008 г. Работа на доброволни начала с деца от ДОВДЛРГ, кв. Драгалевци, гр. София. Психологични консултации на оперирани от рак на млечната жлеза жени. Психологични консултация, наблюдения и изследване на младежи и възрастни с ментални увреждания, „Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения“, гр. Варна, Център Ривиера.
2002 г. – 2002 г. Фамилна терапия и работа с деца с ДЦП и епилепсия за успешната им социализация. Частен кабинет, гр. София. На хонорар

Клиничен стаж:
ІV 2005 г.- ІХ. 2005 г. ЦДГ Брезичка, кв Бели брези, София
ІІ. 2004г. – VІІІ.2004г. Многопрофилна болница Пирогов – София, Д-р Пл.Ванев
ІV 2004 г. – ХІ.2004 г. МВР болница, Психиатрично отделение, Д-р Хаджигеоргиев

Преведи »