Щастие? Лесно е!

Children playing on summer sunset happy time

Всички търсим лесни рецепти за щастие, а след като ги получим, продължаваме да търсим други.

Ако си задавате въпроса „Как да бъда щастлив?“, предлагам ви комбинация от три прости стъпки, с които ще направите проверката дали е така.

Стъпка 1: Лягайте рано и ставайте рано.

Има естествени закони на Вселената, които е добре да спазвате. Ако на организма му трябват 6-8 часа за сън, а вие си лягате след 22:00 ч., нормално е сутрин при събуждането първата мисъл ви е дали не може да поспите още половин час. Поне веднъж си легнете в 22:00 .

Какво ще се промени?

Събуждайки се сутрин, ще почувствате прилив на енергия и желание за действие. В работата ще сте по-ефективни, а в напрегнати ситуации ще запазвате спокойствие. Ставайки в ранните часове, вие поемате от енергията на умиротворения ден, която действа само в тези сутрешни часове. В живота ви ще има по-малко стрес, а умът ви ще работи по-добре.

Стъпка 2: Забелязвайте хубавото в другите.

Когато общувате с другите, мислете си какво ви вдъхновява в тях, на какво искате да се научите от тях… Обикновено умът ни е критичен.

Какво ще се промени?

Когато забелязваме и осъзнаваме хубавите качества в другите, на едно фино ниво те преминават у нас. Концентрирайте се върху позитивните страни – така ще се заобиколите с хора, които ви повдигат.

Стъпка 3: Избирайте в живота само най-важното.

Забелязвали ли сте колко много мисли имате в главата си всеки ден и как искате да свършите много неща? Не разсейвайте енергията си, а избирайте най-важното от всичко. Поставете си главна цел за годината, за месеца, за днешния ден. Бъдете целеустремени.

Какво ще се промени?

Животът ви ще стане осъзнат. Всяко действие или желание ще съотнасяте с поставената си цел. Ще имате усещане за вътрешна удовлетвореност и увереност в утрешния ден. Още при първите резултати, ще се почувствате като човек, който управлява живота си, а не плува по течението.

Изпълнявайки тези стъпки, лесно може да осъзнаете щастието. Животът ви ще придобие нов смисъл, а благополучието ще се превърне във ваш спътник.

Но какво точно е просперитетът и благополучието?

Може да се сравни с пропукващи цветове на дървета. Сякаш от дълбините на душата идва просветление и това е моментът на щастие. Дърветата не цъфтят за себе си, а за пчелите и насекомите, които събират нектар от тях. След това се раждат плодовете.

„Цветовете“ в живота на човека дават усещане за пълнота, радост и вдъхновение. Разцветът винаги е свързан с донасянето на блага за други хора. Разцветът също означава, че човек се занимава със собствен бизнес. Ако това го вдъхновява и му носи лична реализация, то човек усеща прилив на щастие.

Тези емоции и чувства обаче не могат да бъдат осъзнати, ако се намирате в егоистично настроение. Концентрираният върху себе си човек удовлетворява предимно собствените си потребности. Пълни апартамента си с вещи, гардероба си с дрехи – с притежанието е свързана неговата представа за благополучие. Но така в живота си усеща предимно скука, стрес и завист.

Истинското благополучие носи радост, възможности, вдъхновение, лична реализация. То формира нравствена култура, повдига духа и подкрепя дейности, насочени към благополучието на семейството.

Как да откриете своето вдъхновение?

Трябва да го търсите! Замислете се кое е на-важното в живота ви, какви са приоритетите ви и ценностите ви, които искате да реализирате, какви са талантите ви…

Повечето хора живеят в непрекъсната гонка – те функционират, бягат, суетят се, запълват дупки решават проблеми… Трябва да се замислите за какво сте на този свят. Трябва да вярвате искрено, че ще откриете отговор на този въпрос. Всеки от нас има задача и свой път.

Общувайте с хора, които усещате, че са открили своя път и са щастливи. Виждате, че са щастливи и проявяват най-добрите си качества, талант и способности заради другите хора и ги зареждат с енергията си.

Преведи »