ТЕРАПИЯ С ТИБЕТСКИ КУПИ И КАМЕРТОНИОПИСАНИЕ

Предимства на оздравителното лечение с камертони 

- Зареждане на  тялото с енергия
- Успокояват и балансират нервната система
- Повдига   духа
- Насърчава  почти мигновено дълбоко състояние на релаксация
- Насърчава медитативно състояние
- Подобрява   умствената яснота
- Подобрява   функционирането на мозъка
- Увеличава   умствената концентрация
- Подобрява масажа, медитацията
- Балансира и интегрира двете страни на мозъка
- Балансира и пренастройва чакрите
- Изчистване  и зареждане на  аурата
- Изчистване  и повишаване на  честотата на вибрациите
- Използва се във всички акупунктурни точки и меридиани


Камертони и система на чакрата

Стандартният набор от камертони може да се използва по много начини, когато се разглеждат характеристиките, жлезите и силата на всяка чакра. Те могат да бъдат използвани за подобряване на медитацията на всяка чакра, изчистване на старите модели, освобождаване на блокажи, физически дисфункции и повишаване на нашето вибрационно ниво, за да помогнем на усилията ни да работим чрез или с някое от предизвикателствата, които чакрите представят.

Чакрите са подобни на колелата, тъй като те въртят вихри на енергия. Те са центрове на сила, разположени в нашето тяло, чрез които получаваме, предаваме и обработваме жизнени енергии.

Източната философия е преподавала система, основана на седем чакри в продължение на хиляди години и е основа за духовен растеж в много култури.
Всяка чакра в тялото е разпозната като фокусна точка за жизнената сила, свързана с духовни, физически, емоционални и умствени енергии. Тези основни чакри съответстват на специфични аспекти на нашето съзнание и имат свои индивидуални характеристики и функции. 
Повечето имат съответна връзка с една от различните жлези на ендокринната система на тялото, както и с цветовете на спектъра на дъгата.
Основната цел при работа с и разбиране на чакрите е да се създаде интеграция и цялостност и баланс в себе си.
За да ни помогне в процеса на нашето разгръщане, най-важно е да разберем, че чакрите са врати за нашето съзнание. Те са вратите, през които емоционалната, умствената и духовната сила се вливат във физическото изразяване. Те са отвори, през които нашите нагласи и системи от вярвания влизат и създават нашата структура на ума / тялото. Енергията, създадена от нашите емоционални и психически нагласи, преминава през чакрите и се разпространява в нашите клетки, тъкани и органи.
Осъзнаването на това носи огромно разбиране за това как ние сами влияем на нашите тела, умове и обстоятелства за добро или лошо. Да разберем чакрите и тяхната връзка с нашето съзнание е да разберем по-добре себе си.
Разбирането за себе си ще ни позволи да направим нашите избори и решения от място на равновесие и осъзнаване, вместо да бъдем сляпо повлияни от сили, които не разбираме.

Терапевтично лечение с тибетски купи

Терапевтично лечение, съобразено с вашите специфични нужди и изисквания, когато древните тибетски пеещи купи се поставят върху и около облеченото тяло и се почукват леко с чук. Успокояващите и хармонизиращи звуци, както и нежните вибрации на пеещите купи предизвикват чувство на благополучие и дълбока релаксация.
Терапията с топла вода включва купите, пълни с топла вода, които след това се поставят внимателно върху различни енергийни центрове на тялото за вибрационен звуков масаж.

От многото ползи за хората в добро здраве лечението ще насърчи вътрешната хармония, ще повиши енергийните нива и ще стимулира творчеството. За тези, които имат физически или психологически проблеми, звуковата терапия ще помогне да се облекчи болката, стреса и тревожността. Повечето клиенти изпитват подобрена памет, умствена яснота, жизненост и по-добър сън (често в продължение на няколко дни след лечението).

Select your currency
EUR Евро