ЗА МАГИ АНГЕЛОВА – Маги Ангелова – Клиничен Психолог

ЗА МАГИ АНГЕЛОВА

Магдалена Ангелова

Клиничен психолог и основател на ЕМПАТИЯ – Център за психологично консултиране и обучение


Магдалена Ангелова e квалифициран клиничен психолог с психоаналитична перспектива. Опознавайки човешката опитност и нужда, тя избира да комбинира в своята работа класическата психология със знанието за източните методи и практики. За нея е ценно духовното и психично пробуждане, за да се активира духовната мъдрост и личностно израстване. Тя създава активна подпомагаща връзка със своите клиенти и изгражда модел за автотерапия и самоусъвършенстване. В своята работа цели да извади хората от илюзорната им зоната на комфорт, за да провокира осъзнаване и действия, с които хората да преодолеят страховете си. Нейната терапия е като магия, защото работата с психичното се обогатява с лечение чрез тибетските купи, шамански ритуали , ангелска терапия и др. Стъпвайки на метода „Мама терапия“ на детския психиатър Борис Зиновиевич Драпкин за лечение на детската душа, тя надгражда неговите терапевтични блокове с нови три, базирани на нейните наблюдения и практика с деца и техните родители. Създава модел за изследване на „Жизненоважните принципи в любовта“, който помага на двойките да подобрят разбирането, връзката и помощта един към друг. Разработва свой метод и различна гледна точка, наречен „ Здравословна раздяла“ и, с който учи партньорите как да излизат от своите връзки с почит и уважение, изчиствайки гнева, болката и обидата, които са си причинили. Магдалена Ангелова е водещ лектор на семинари за преодоляване на личните кризи, любовта към себе си и реализиране на личния потенциал.

Самата тя казва, че училището на живота е безценен дар, въпреки че понякога преминаването през него е болезнено, но винаги има начин за промяна и път към щастието. Силата е в нас и първо от там трябва да започнем, като я осъзнаем, използваме, като променим част от мисленето си и лекуваме душата.

В професионален план Магдалена работи чрез индивидуална и групова терапия и някои от темите, с които работи са :

разрешаването на трудности и конфликти в партньорската двойката.
кризи във възпитанието на децата и знанието за мъдрото родителство
• значението на пренаталната психология и мъдростта на ембриона
• осъзнаване и преодоляване на личните кризи
• развиване на емоционалната интелигентност и освобождаване от болката, страха и несигурността.


Магдалена Ангелова води международни семинари в областта на личностното развитие, психология на мъжа и жената, заедност и раздяла на двойката, емоционална интелигентност и креативност, справяне с тревожни състояния и освобождаване на блокираната болка и гняв, мъдрото родителство и майчина хипноза, безусловна любов и духовното пробуждане.

Участва като лектор във втория национален конгрес по клинична психология и в годишната национална конференция на тема : Наука, образование, родителство и технологии – проект на фондация „Дигиталните деца“ през 2016г

Организира духовни пътешествия на различни екзотични места съчетани с психологични тренинги за себепознание и самоосъществяване.

Магдалена Ангелова създава своя екип от специалисти и основава център „Емпатия“ за психологично консултиране и обучение и участва в проекти с благотворителна дейност. Някои от постиженията ѝ в тази насока включват съвместен проект с АПОЗ (Асоциация на пациентите с онкологични заболявания) и Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката „HPV Guard”, където подпомага пациентите с онкологични заболявания с цел подкрепа и възстановяване. В процеса на своята работа и изследване основен фокус на мисията й е психичната превенция и духовна мъдрост. През 2016 г. реализира Европейски тур под мотото „Силата е в нас”, целта на който беше среща и семинари за психична превенция и подкрепа на българите, живеещи в чужбина.

Квалификации

Част от дипломите, които спомагат за успеха на Магдалена Ангелова като психолог са:

• Бакалавърска степен по Психология от Софийски университет „Св. Климент Охридски”
• Магистратура по Kлинична психология и психоаналитична перспектива” от Нов Български университет
• Обучение за НЛП мастър практик (neuro-linguistic programming)
• Курс за „Работа във фокусирана към решения кратка терапия”
• Обучение по „Семейни-фамилни констелации“
• Курс по Шаманско лечение

Абонирайте за нашият YouTube канал и следете всички теми по които работим

Select your currency
EUR Евро